REKLAMA
Hledat
Nový stavební zákon
estav.tvnový videoportál
Všechna témata

Trestní odpovědnost stavební firmy nezanikne, pokud je převedena na jiného vlastníka nebo sloučena s jinou firmou

Trestní odpovědnost právnických osob je poměrně nový nástroj našeho právního řádu. Jakých trestných činů se může dopustit právnická osoba? A pokud je za trestný čin stíhána právnická osoba, může za něj být stíhána ještě osoba fyzická? A co když je právnická osoba, například stavební firma, rozdělena, prodána, sloučena s jinou? Zbavuje se tím zodpovědnosti nebo je odpovědnost převedena do nové společnosti?

Více zajímavých videí na estav.tvOn-line televize pro architekturu, stavbu a bydlení

Pro každého majitele a provozovatele stavební společnosti je dobré vědět, kdy se může jeho firma dostat do problémů se zákonem. Například i oblíbená daňová optimalizace má své meze a když je překročíte, může se o vaši firmu začít zajímat policie.

A co když už policie klepe na dveře? Jak se připravit na domovní prohlídku? Je dobré vědět, jakou součinnost policii musíte poskytnout a jakou již poskytovat nemusíte. A že zbavit se vlastní odpovědnosti za vlastní firmu, není tak jednoduché, jak by se mohlo zdát. V třídílném seriálu probereme všechny aspekty trestní odpovědnosti právnických osob s advokátem Lukášem Duffkem z kanceláře Rowan-legal advokáti. První díl seriálu můžete vidět ve videu výše, celý seriál pak naleznete na estav.tv.

Sdílet / hodnotit tento článek

Přečtěte si více k tématu Stavba

Minimalistický byt přináší svým obyvatelům svobodu

Minimalistický byt přináší svým obyvatelům svobodu

Co všechno je skutečně potřeba k životu? Je možné dosáhnout svobody mysli a ducha minimalismem? Co je ještě funkce a co je touha? Jak je možné fungovat v bytě o rozloze 74 m 2 v panelovém domě tak, aby tři členové domácnosti měli soukromí a zároveň prostor být spolu?

Zdroj: Adobestock – Bilanol

Nový stavební zákon: Co si zjistit před projektováním domu a zahájením řízení

Rádi byste postavili rodinný dům, ale nejste si jistí, zda je to na vašem pozemku vůbec možné? Nebo teprve zvažujete koupi pozemku a než podepíšete smlouvu, chtěli byste mít přehled, co vše na něm můžete realizovat? Nemusíte si kvůli tomu lámat hlavu nad územně plánovacími podklady a dokumentací své…

Nový stavební zákon srozumitelně. Ilustrační obrázek, zdroj: fotolia, sondem

Nový stavební zákon srozumitelně: Příručka a právní poradna na For Arch 2024

Rekodifikace stavebního práva vyvolává mnoho kontroverzí, mediálních senzací a diskusí. Ale jak se v nové situaci orientovat, pokud potřebujete skutečně pomoc a ověřené informace? ESTAV.cz nabízí několik možností. S odborníky jsme připravili příručku Nový stavební zákon srozumitelně. Pokud chcete konkrétní problém…

E-book: Příručky ZDARMA!

Příručka Jak koupit bydlení

Jak koupit bydlení

Pomocník při koupi domu, bytu, pozemku.

Příručka Nový stavební zákon srozumitelně

Příručka Nový stavební zákon srozumitelně

Poradíme s vyřízením stavebního povolení

Partner tématu

Nejnovější články

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA

Akce a slevy

Zdroj: HELUZ cihlářský průmysl

K cihlám HELUZ dvojité plus: až 121 000 Kč na okna + omítka za korunu

K cihlám HELUZ dvojité plus: až 121 000 Kč na okna + omítka za korunu

REKLAMA
REKLAMA